dimecres, 13 de novembre de 2013

Via verda de Terres de l'Ebre


Aprofitant que teníem el regal d'una nit i esmorzar, vam decidir fer la via verda de terres de l'Ebre, en dos dies (2 i 3 de novembre), amb parada a Horta de San Joan. A l'aventura se'ns va afegir l'Ester i l'Anna.

Dissabte comencem a pedalar a l'estació de Valdealgorfa, província de Terol. Allí ja trobem un nombrós grup de terres de Barcelona que fa la ruta en 3 dies ,començant a la Puebla de Híjar.

Aquest primer tram es de pujada suau fins a l'estació de Valljunquera, on planeja una mica i baixa fins a Torre del Compte. A partir d'allí hi ha un tram d'uns 9 km, potser el més costós, però que es fa sense problemes. Després ja es tot baixada.

A l'estació de Valderrobres parem a dinar. No som els únics. Fa una bona temperatura i no passem ni fred ni calor. Ens queden una mica més de 10km per arribar a Horta. Tot i anar xino-xano, la jornada d'avui l'hem fet força ràpid.

A mesura que ens acostem a Catalunya, el paisatge va canviant poc a poc. Passem de terreny sec i matolls, a arbredes i rierols.

El diumenge es un passeig. El camí es tot de baixada, i es on es concentren la majoria dels túnels. Al balneari de la Fontcalda ens aturem. Ens remullem els peus amb l'aigua tèbia, i fem un passeig riu amunt. En el tram català hi trobem molta gent.

Continuem el camí. Aviat ja veiem l'Ebre i ja no el deixarem fins a Tortosa. Abans però, farem un parada a Xerta per prendre un refresc tranquil·lament a la plaça del poble. L'últim tram, molt planer, ens porta a acabar a l'antic pont del ferrocarril, remodelat fa uns anys. Allí dinem i donem per acabada la ruta.

Dos dies de motxilla, alforges i bicicleta, i una ruta excel·lent. Molt recomanable per fer en família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada